Alizarin Sarısı Güvenlik Bilgi Formu

11-10-2022 14:11
Alizarin Sarısı Güvenlik Bilgi Formu

Alizarin sarısı güvenlik bilgi formu kullanıcılarımız üzerinden gelen talepler üzerine oluşturularak yayınlanmaktadır. Sizlerde bu içeriği dikkatle okuyarak Alizarin sarısı ile alakalı detaylı bilgilere kolay bir şekilde erişebilirsiniz. 

Alizarin Sarısı İlk Yardım Önlemleri

  • İlk yardım önlemlerinin açıklaması
  • Solunması halinde, kazazedeyi açık havaya çıkartınız. Solunum durmuşsa suni solunum
    yapınız.
  • Deriyle teması halinde, sabun ve bol miktarda su ile yıkayınız.
  • Gözle teması halinde, Tedbir olarak gözlere su tutunuz.
  • Yutulması halinde, Bilinci yerinde olmayan bir kişiye asla ağız yoluyla bir şey vermeyiniz. Ağzı suyla çalkalayınız.

Kimyasal Maddelerle Çalışırken Kişisel Koruyucu Ekipmanlar Tercih ediniz

Göz/yüz koruması

NIOSH (US) veya EN 166 (EU) gibi standartlara uygun olarak test edilmiş ve onaylanmış göz koruma ekipmanı kullanınız.

Cildin korunması

Taşırken eldiven takınız. Eldivenler kullanım öncesi kontrol edilmelidir. Bu ürün ile ten temasını önlemek için, doğru eldiven çıkartma yöntemi (eldivenin dış yüzeyine dokunmadan) kullanınız. Kontamine olmuş eldivenler iyi laboratuvar uygulamaları ve uygunluk kurallarına paralel olarak bertaraf edilmelidir. Ellerinizi yıkayıp kurulayın. Seçilen koruma eldivenleri, AB 2016/425 Yönetmeliğine ve bu yönetmelikten yola çıkılarak hazırlanan EN 374 standardına uygun olmalıdır.

Vücut Korunması

Tehlikeli maddenin çeşidi, konsantrasyonu ve miktarına ve de işyeri koşullarına göre uygun vücut koruması seçiniz., Korunma malzemelerinin türü, her iş yerine göre, tehlikeli maddenin miktarı ve konsantrasyonuna bağlı olarak belirlenmelidir.
Solunum sisteminin korunması
Solunum korumasına gerek yoktur. Rahatsız edici toz düzeylerinden korunmak (EN 143) tipi toz maskeleri kullanınız. NIOSH (Amerika Birleşik Devletleri) veya CEN (Avrupa Birliği) gibi ilgili cihazları ve gereçler kullanınız.

Bu içeriğimizi okuyarak sizlere Alizarin Sarısı ile alakalı almanız gereken önlemler ve uygulamanız gereken acil durum müdahaleleri hakkında bilgilere değindik. Alizarin Sarısı Msds Formuna doğrudan ulaşmak için aşağıda var olan linke tıklamanız gerekmektedir.

Malzeme Güvenlik Bilgi (MSDS) Form Listesi

 

Yukarıda verilen listelerin yanı sıra Edulab Laboratuvar Malzemeleri ve Kimyasallar kategorisine göz atarak ilgili ürünleri kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.