Anilin Yağı Nedir? I Ne İşe Yarar?

12-10-2023 17:17
Anilin Yağı Nedir? I Ne İşe Yarar?

Anilin Yağı Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Aminobenzen veya fenilamin olarak da bilinen anilin, C6H7N veya C6H5NH2 kimyasal formülünde 6 karbon (C) atomuna, 7 hidrojen (H) atomuna ve 1 nitrojen (N) atomuna sahiptir. Anilinin yapısında bir amino grubu bulunduğundan, aynı zamanda bir amindir, bu nedenle aromatik amin olarak sınıflandırılır.

Anilin Yağı Ne İşe Yarar?

Anilin kauçuk hızlandırıcılar ve anti-oksidanlar, boyalar ve ara ürünler, fotoğraf kimyasalları, üretan köpükler için izosiyanatlar olarak, ilaçlarda, patlayıcılarda, petrol rafinasyonunda; ve difenilamin, fenolikler, herbisitler ve fungisitlerin üretiminde kullanılır. Ayrıca anilin poliüretanlar, kauçuk işleme kimyasalları, böcek ilaçları, elyaflar, boyalar ve pigmentler, fotoğraf kimyasalları ve ilaçların üretiminde de kullanılır.

Anilin Yağı Nerden Satın Alınır?

Anilin yağı ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilmektedir.

Anilin Nasıl Muhafaza Edilir?

Anilin serin, kuru, iyi havalandırılan bir alanda OSHA'nın tehlike iletişim standardına uygun olarak etiketlenmiş sıkıca kapatılmış kaplarda depolanmalıdır. Dışarıda veya müstakil depolama tercih edilir.

Kullanım Alanları

  • Anilinler kauçuk endüstrisinde kauçuk kimyasallarının ve araba lastikleri, balonlar, eldivenler vb. ürünlerin işlenmesinde kullanılır.
  • Kot pantolon vb. giysilerin üretiminde boya maddesi olarak kullanılır.
  • Parasetamol, Tylenol, asetaminofen gibi ilaçların üretiminde kullanılır.

Anilin Yağı Zararları

  • Anilin cildi, gözleri ve solunum yollarını tahriş eder.
  • Etkiler tüm maruziyet yollarından kaynaklanabilir.
  • Anilin, dokulara oksijen iletimini bozan methemoglobinemiye neden olur.
  • Anilin ayrıca akut veya gecikmiş hemolitik anemi olarak ortaya çıkan kırmızı kan hücrelerinin tahrip olmasına neden olabilir. 

Anilin yağı satın almak için tıklayınız.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Anilin Yağı Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.