Beherglas nedir ve ne için kullanılır?

29-03-2023 17:23
Beherglas nedir ve ne için kullanılır?

Beherglas nedir ve ne için kullanılır? ile alakalı aklınıza takılan tüm soruların cevaplarına bu içerikten kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.  Beherler laboratuvarda gerekli araçlardır. Silindirik cam kaplar çoğunlukla beher veya beher olarak adlandırılan laboratuvar deneylerinde kullanılır. Bu malzemede genellikle sıvı maddeler depolanır, ısıtılır veya karıştırılır. Silindirik bir yapıya sahiptirler. Genellikle camdan yapılırlar.

Beherglas, laboratuvar ortamında yapılan deneylerde kullanılan bir alettir. Her laboratuvarda olması gereken temel bir malzemedir. Beher sıvı ürünlerin depolanması, ısıtılması veya karıştırılması gibi işlemlerde kullanılır. Beherler genellikle camdan yapılır. Ancak porselen ya da plastikten yapılan çeşitleri de vardır. Silindirik bir yapıya sahiptirler. Miligram sıvı bir beher kullanılarak kolaylıkla ölçülebilir.
Silindirik ve üstü açık bir malzemedir. Bir cam gibi görünüyor. Farklı boyutlarda ürünlerdir.  Beherglasların uç kısımlarında çentik şeklinde kısım bulunmaktadır. Böylece sıvılardan çok daha kolay bir şekilde dökülebilmektedir.

Beherglas Nerelerde Kullanılır?

Beherin kullanım alanı oldukça geniştir. Çünkü yüksek ısı ve soğuğa dayanıklılıkları vardır. Çünkü beher camı 180 derece ve hatta daha yüksek sıcaklıklara rahatlıkla dayanabilmektedir. Genel olarak kullanımı sıvıları karıştırmak veya ısıtmak içindir. Ayrıca sıvıların hacmini ölçmek ve içindekileri başka bir kaba rahatlıkla aktarmak için beherler de kullanılmaktadır. Beherlerin birçok kullanım alanı vardır. Bu araçlar sıcağa ve soğuğa dayanıklı olacak şekilde üretilmektedir. Öncelikle laboratuvar ortamında sıvıları ısıtmak veya karıştırmak için kullanılır. Bunun dışında, hassaslık gerekmediğinde sıvıların hacmini ölçmek için beherler kullanılabilir. Çeşitli ölçülerde beher üretilebilir. 5 ml'den 10000 ml'ye kadar hacimlerde mevcuttur. Bu araçların yaşı genellikle 20 ile 230 mm arasındadır. Esas olarak camdan yapılmıştır. Cam olanların sıcaklık toleransı çok daha yüksektir ve steril edilmesi daha kolaydır.

Beherglas Kaç Dereceye Kadar Dayanıklıdır ?

Cam beherler genellikle yüksek sıcaklığa dayanıklı bir şekilde üretilir. Bu ürünler ortalama 300 santigrat derece sıcaklığa dayanabilir ve sıradan camlara göre daha dayanıklıdır. Ürünlerimizi satın alırken lütfen cam veya plastik seçimine dikkat ediniz. Plastik ürünler ısıya dayanıklı değildir. Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Beherglas Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla beherglas kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.