Bunzen Beki Nedir? I Ne İşe Yarar?

23-08-2023 14:18
Bunzen Beki Nedir? I Ne İşe Yarar?

 

Bunzen Beki Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Adını Robert Bunsen'den alan Bunsen brülörü, laboratuvar ekipmanı olarak kullanılan bir tür ortam havası gaz brülörüdür; tek bir açık gaz alevi üretir ve ısıtma, sterilizasyon ve yanma için kullanılır.

Gaz, doğal gaz (esas olarak metan olan) veya propan, bütan gibi sıvılaştırılmış petrol gazı veya bir karışım olabilir. Elde edilen yanma sıcaklığı kısmen seçilen yakıt karışımının adyabatik alev sıcaklığına bağlıdır.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Bunzen Beki Ne işe yarar?

Günümüzde kullanılan cihaz, doğal gaz (esas olarak metan olan) veya propan, bütan gibi sıvılaştırılmış petrol gazıdır. Her ikisinin karışımı gibi yanıcı bir gazın sürekli akışını güvenli bir şekilde yakar.

Hortum ucu, kauçuk borularla laboratuvar tezgahı üzerindeki bir gaz nozülüne bağlanır. Çoğu laboratuvar tezgahı, merkezi bir gaz kaynağına bağlı birden fazla gaz nozulunun yanı sıra vakum, nitrojen ve buhar nozullarıyla donatılmıştır. Gaz daha sonra varilin altındaki küçük bir delikten tabana doğru akar ve yukarı doğru yönlendirilir. Venturi etkisini kullanarak havayı akışa sokmak için tüp tabanının yan tarafında açık yuvalar vardır. Gaz, bir alev veya kıvılcımla tutuşturulduktan sonra tüpün tepesinde yanar. Brülörü yakmanın en yaygın yöntemleri bir kibrit veya bir kıvılcım çakmağı kullanmaktır.

Bunzen Mesnedi Nedir?

Pik dökümden yapılmış ve elektrostatik boya ile boyanmıştır. Destek çubuğunun monte edilmesine uygundur. Deneyler esnasında bunzen mesnedi üstünde bulunan deliğe destek çubuğunu sabitleyerek çalışma imkanı sunan laboratuvar standıdır.

Bunzen Kıskacı Nedir?

Isıtılan maddeleri tutmak için kullanılır. Bunzen kıskacı kelepçeler veya halkalar, bunzen brülörleri veya diğer öğelerle ısıtmak için öğelerin laboratuvar masasının üzerine yerleştirilebilmesi için kullanılabilir. Tıpaların birçok farklı boyutu vardır.

Bunzen Nereden Satın Alınır?

Bünzen beki ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Manuel mi Otomatik midir?

Edulab bunzen bekinde otomatik ateşleme yoktur. Manueldir. Dışarıdan müdahale ile ateşlenir.

Bünzen Beki Fiyatları

Bünzen beki fiyatları en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Sizlerde bünzen beki fiyatları hakkında en net bilgilere sahip olmak isterseniz fiyatlar hakkında web sitemiz üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Toplu alım ve fiyatlar ile alakalı konular için bizlere iletişim adreslerimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Bunzen Beki Nasıl Ateşler? 

Edulab ürünü LPG (tüplü) ile kullanılır. Doğalgaz ile çalışan modeller de üretilmektedir.

Bunzen beki satın almak için tıklayınız.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Bünzen Beki Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimya laboratuvar malzemeleri kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz


 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.