Dijital Terazi Nedir? Kullanmanın adımları nelerdir?

07-02-2023 16:29
Dijital Terazi Nedir? Kullanmanın adımları nelerdir?

Gün içinde birçok kez sebeplerle ve ölçüm yöntemleriyle karşılaşıyorsunuz. Örneğin, bir mutfakta yemek pişirmek veya pişirmek için, bir bakkal veya sebze satıcısıysanız veya kesin olarak belirlemek için elementleri ölçmeniz gereken bir kimya laboratuvarındaysanız satmak için kesin ölçümü bilmeniz gerekir. gerekli miktar Temel olarak, ister bir tarifi takip ediyor ister araştırma yapıyor olun, kesin ölçümlere ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle, ölçü belirlemek günlük hayatımızın bir parçasıdır ve bir şeyi ölçmek için sıklıkla teraziye ihtiyaç duyarız.

Edulab Laboratuvar Cihazları Kategorisine Göz Atmak İçin Tıklayınız. 

Dijital terazi nedir?

Malzemelerin ağırlığını hassas bir şekilde ölçmek için kullanılan bir laboratuvar ekipmanına elektronik terazi denir. Elektronik terazinin kullanımı , bilimsel ve farmasötik araştırmaları, fırınları ve kimyasal laboratuvarları içerir. Basitçe söylemek gerekirse, bir nesnenin kütlesini kesin olarak belirlemek için kullanılan bir tür ölçüm ölçeğidir. Genellikle taşınabilir, şarj edilebilir ve pille çalışır, bu da kullanımını kolaylaştırır. Dijital bir terazi daha güvenilir olduğu için insanlar, öğeleri tartmak gibi güvenilmez analog tekniklere geri dönmek istemiyorlar . Terazinin yüksek hassasiyet özelliği size anında doğru okumalar ve en küçük ölçümleri sağlar.

Elektronik terazi, gerinim ölçerli bir yük hücresinin yardımıyla çalışır. Analog ölçekler, bir nesnenin ağırlığını belirtmek için yaylar kullanırken, dijital ölçekler bir nesnenin ağırlık kuvvetini bir elektrik sinyaline çevirir. Nesnenin ağırlığı elektriksel direnç kullanılarak belirlenir. Dijital terazinin özellikleri arasında bir likit kristal ekran, arka plan ışığı ve sayıları sayma ve hareketli nesneleri tartma işlevi bulunur. Yüksek hassasiyet ve hızlı tartım ile nispeten küçük hacimlidirler, çok yönlülüklerinin yanı sıra kullanım kolaylığının yanı sıra güvenilirlik sunan doğruluk.

Dijital terazi nasıl kullanılır?

İşte dijital teraziyi kullanmak için sıralı adımlar.

  1. Elektronik teraziyi düz bir platform üzerine koyun. Bu çok önemli bir adımdır çünkü terazinin doğruluğu rüzgar, dengesiz yüzeyler veya ara sıra biraz ağırlık ekleyebilecek diğer kuvvetler gibi unsurlara bağlıdır.
  2. Terazi dijital ekranda sıfırı gösterdiğinde, teraziyi başlatmak için 'On' düğmesine basın.
  3. Eşyaları tutmak için kullanabileceğiniz, denge platformuna boş bir kap yerleştirin. 
  4. Kabın ağırlığını gelecekteki hesaplamalardan otomatik olarak çıkarmak için "Dara" veya "Sıfır" düğmesine basın. Dijital ekran sıfırlanarak terazinin hafızasının kabın ağırlığını kaydettiğini gösterir.
  5. Malzemeyi dikkatlice kaba ekleyin. Gerekirse çıkarılabilmesine rağmen, konteyner bu işlem sırasında ideal olarak platform üzerinde kalmalıdır. Kabı, kaba kütle ekleyebilecek tozlar veya gres tutabilecek yüzeylere koymaktan kaçının.
  6. Malzemeyi taşıyan kabı tekrar terazi platformuna koyun ve dijital ekranda gösterilen ağırlığı kaydedin.

Artık dijital terazinin ne olduğunu ve nasıl çalıştırılacağını öğrendiğimize göre, dijital terazi kullanmanın bazı faydalarından bahsetmek istiyorum. Basitlik, çok birimli ölçüler ve doğruluğun yanı sıra, elektriğe erişimin olduğu her yerde ağırlık hesaplamalarına yardımcı olur. Çalışma süresi dolsa bile geri şarj edebilirsiniz. Düzgün kullanılırsa, oldukça dayanıklıdırlar ve çok uzun süre dayanabilirler. Bu nedenle, yalnızca laboratuvarlarda ve araştırma tesislerinde değil, aynı zamanda en temel ihtiyaçlar için evlerde de çok fazla popülerlik kazanması şaşırtıcı değildir.

Bu içeriğimize özel olarak 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla Ölçüm Cihazları kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.