Erlenmayer Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

29-05-2023 16:38
Erlenmayer Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Erlenmayer nedir ve ne için kullanılır? Erlen olarak da bilinen erlenmayer veya titrasyon şişesi, biyoloji, fizik ve kimya derslerinde kullanılan bir laboratuvar ekipmanıdır. Erlen farklı ve ortak çözümler hazırlamak için kullanılır. Amaçlarından biri de laboratuvar ortamında yürütülen araştırmalarda hızlı ilerleme sağlamaktır. Erlenmeyerin alt kısmı konik ve boğaz kısmı daha incedir. Uzun boyun solüsyonun taşmamasını sağlar. Erlenmeyer'de hazırlanan solüsyonlar uçmaz ve taşma yapmaz. Pratik bir yapıya sahip olan bu ürün içerisinde ince ise solüsyon hazırlamak daha kolaydır. Erlenmeyer, titrasyon işlemlerinde, çözeltilerin kaynatılmasında ve çözeltilerin yapılmasında önemli bir rol oynar. Laboratuvarda çeşitli terazilerin ve konik cetvellerin kullanılması çalışmayı kolaylaştırır. Erlenmeyer şişesi, rotasyonel karıştırma formatında kullanıldığı için laboratuvarlarda çok popüler bir ekipmandır. 

Erlenmayer şişesi, rotasyonel karıştırma formatında kullanıldığı için laboratuvarda çok istenilen bir ekipmandır. Erlenmayer, baz ve asit karışımlarının konsantrasyonunu kolayca tespit eden titrasyon uyumlu bir malzemedir.

Erlenmeyer Ne İşe Yarar?

Erlenmeyer veya titrasyon şişeleri, mucitleri Emil Erlenmeyer'in adını almıştır. Eğimli kenarları ve dar boyunları, titrasyonlar ve sıvıların kaynatılması için kullanışlı olan dökülme riski olmadan içeriğin girdapla karıştırılmasına olanak tanır. Boyunlar ayrıca filtre hunilerini de destekleyebilir.

Erlenmeyer şişelerinin ağzının içi, bir buzlu cam tıpayı yerleştirmek için buzlu olabilir. Alternatif olarak, içeriği tutmak için bir kapak veya kauçuk tıpa kullanılabilir. Bazı Erlenmeyer şişeleri, filtrelemeyi etkinleştirmek için bir yan kol (veya takılabilir) içerir. Erlenmeyer satın almak için tıklayınız. 

Erlenmeyer şişeleri, mikrobiyal kültürleri hazırlamak için de kullanılabilir. Bazıları, gaz transferini en üst düzeye çıkarmaya ve çalkalandığında içeriği daha da karıştırmaya yardımcı olan bölmelerle donatılmıştır. Edulab Laboratuvar Malzemeleri kategorisinden Cam erlenmeyer ve Plastik erlenmeyer satın alabilirsiniz. 

Erlenmeyer Özellikleri Nelerdir?

Edulab tarafından satışa sunulan erlenmayer ürün grupları özellikleri ile alakalı aklınıza takılan tüm soruları bizlere irtibat adreslerimiz üzerinden kolay bir şekilde iletebilirsiniz. Ürün özellikleri aşağıda listelenmiştir. 

  • Eş zamanlı soğutma ve ısıtma işlemleri mümkündür.
  • Ürün grubu yapısı gereği soğutma ve ısıtma işlemlerine karşı oldukça dayanıklıdır.
  • Erlenmayer adını onu tasarlayan Alman kimyager Emil Erlenmayer'den almıştır.
  • Ürün yapısı gereği dar boyunludur. Boyun kısmı dar olduğu için dökülme ve taşmalar yapmaz.

Erlenmeyer Kullanım Alanı

Edulab Erlenmeyer grupları genel olarak tüm laboratuvar ortamlarında kullanılmaktadır. Laboratuvar malzemeleri listeleri başında gelen bu ürün genel olarak tüm deneylerde yaygın olarak tercih edilmektedir. 

Kimya Deneylerinde Erlenmeyer:

Erlenmeyer'in kimyada da kullanımı çok yaygındır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi dar boyunlardan dolayı dökülme ihtimallerini ortadan kaldırdığı için kimya laboratuvarlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bahsettiğimiz durum nedeniyle Erlenmeyer sıvıların kaynatılması için kullanılan ürünlerden biridir.

Kimya Laboratuvar Malzemeleri

Erlen üstte buhar yoğuşması sağlar. Ek olarak, mufla solvent kaybını önler. Saflaştırılacak numune daha sonra gerekli çözücünün eklenmesi gereken bir Erlenmeyer şişesinde kaynatılır. Bu, çözücünün tamamen çözünmesini sağlar.

Biyoloji Deneylerinde Erlenmeyer:

Erlenmeyer'in biyolojideki uygulamasının mikrobiyolojide olduğu söylenebilir. Erlenmeyer şişeleri, mikrobiyal kültürleri hazırlamak için kullanılır. Önce hücre kültürü şişesini sterilize edin. Ayrıca çalkalama ile inkübasyon sırasında gaz değişimini sağlar. Bu gaz değişimini sağlamak için delikli tapalar kullanılabilir.

Biyoloji Laboratuvar Malzemeleri

Erlenmeyer bıçaklarının oksijen geçirgenliği; çalkalama, şişe tipi, sıvı hacmi ve karıştırma hızına göre değişebilir. Oksijen akışlı karıştırmanın en önemli noktası karıştırma frekansıdır. Erlenmayer, kimya ve biyolojide yaygın olarak kullanılmaktadır.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Erlenmayer nedir ve ne için kullanılır? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla Erlenmeyer kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.