Fenol Kırmızısı Nedir? I Ne İşe Yarar?

11-10-2023 10:19
Fenol Kırmızısı Nedir? I Ne İşe Yarar?

Fenol Kırmızısı Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Fenol kırmızısı, pH indikatörü olarak kullanılan, pH 6,6 ila 8,0 arasında sarıdan kırmızıya değişen ve daha sonra pH 8,1'in üzerinde parlak pembe bir renge dönüşen suda çözünür bir boyadır. Bu nedenle, fenol kırmızısı çeşitli tıbbi ve hücre biyolojisi testlerinde pH indikatör boyası olarak kullanılabilir.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Fenol Kırmızısı Ne İşe Yarar?

Kimyasalın aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kullanım alanları vardır: En yaygın olarak fenol kırmızısı, 7,5 geçiş noktasına sahip bir asit pH göstergesi olarak kullanılan bir indikatör boyadır (asit tarafı sarıya / alkali tarafı kırmızıya) Biyologlar hücre kültürlerinde pH göstergesi olarak fenol kırmızısı kullanırlar. Fenol kırmızısı böbrek fonksiyonları için PSP testinde kullanılmıştır. Son zamanlarda, tıbbi araştırmacılar fenol kırmızısının bir östrojen taklidi olarak hizmet edebileceğini ve tüp bebek sürecinde kullanıldığını keşfettiler. Tüm bunlara ek olarak Fenol kırmızısı, otomotiv soğutma sıvılarında kullanılan bir boyadır.

Fenol Kırmızısı Nereden Satın Alınır?

Fenol kırmızısı ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilmektedir.

Fenol kırmızısı satın almak için tıklayınız.

Fenol Kırmızısı Nasıl Muhafaza Edilir?

Genel Depolama Alanında [Yeşil Depolama] özel depolama tehlikesi olmayan diğer maddelerle birlikte depolayın. Ayrıca serin, kuru, iyi havalandırılmış, kilitli bir depoda uyumsuz malzemelerden uzakta saklayabilirsiniz. Havadaki konsantrasyonları maruz kalma sınırlarının altında tutmak için havalandırma kullanın.

Fenol Kırmızısı Kullanım Alanları

Fenol kırmızısı, tekstil ve deri endüstrilerinin çevresindeki su sistemlerinde yaygın olarak bulunan en önemli sitotoksik boyalardan biridir.

  1. Fenol Kırmızısı, pH seviyelerini belirlemek ve göstermek için kullanılabilmektedir. Özellikle asidik çözeltilerden nötral veya alkali çözeltilere geçişleri belirlemede yaygın olarak kullanılmaktadır. İlgili ürün, kimya laboratuvarlarında ve analitik kimya uygulamalarında sıkça karşılaşılan bir kullanımdır.

  2.  Fenol Kırmızısı, protein analizi ve elektroforez gibi biyokimya ve moleküler biyoloji deneylerinde belirleyici unsur olarak kullanılmaktadır. Protein elektroforezinde, proteinlerin bir jel üzerindeki hareketini izlemek ve ayrım yapmak için de kullanılmaktadır.

  3.  Fenol Kırmızısı, mikrobiyolojide mikroorganizmaların büyüme ve üremesini izlemek için kullanılmaktadır. Özellikle besiyerlerinde mikrobiyolojik analizler sırasında renk değişimini göstererek pH değişikliklerini belirlemek amacıyla kullanılmaktadır.

  4. Fenol Kırmızısı, su ve atıksu analizlerinde pH değişikliklerini belirlemek ve su kalitesini izlemek amacıyla kullanılabilmektedir.

  5. Fenol Kırmızısı, kimya laboratuvarlarında öğrencilere pH konseptini öğretmek ve laboratuvar deneylerini gerçekleştirmek için sıkça kullanılmaktadır.

Edulab Fenol Kırmızısı Zararları

Gözleri, solunum sistemini ve cildi tahriş eder. Maddenin kazara yutulması bireyin sağlığına zarar verebilmektedir. Maddenin tek bir maruziyeti takiben geri dönüşü olmayan ancak ölümcül olmayan mutajenik etkilere neden olabileceğine dair sınırlı kanıt mevcuttur.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Fenol Kırmızısı Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.