Formaldehit nedir? I Ne işe yarar?

16-08-2023 14:55
Formaldehit nedir? I Ne işe yarar?

Formaldehit nedir  ne işe yarar gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Formaldehit, yapı malzemeleri, ev gereçleri üretiminde kullanılan güçlü kokulu, renksiz, yanıcı kimyasal maddedir. Tüm bunları ek olarak formaldehit, aldehitlerin en basit üyesi olarak bilinen ve diğer bir adı metanol olan bir kimyasaldır. Yonga levha, kontrplak ve sunta gibi preslenmiş ahşap ürünlerde; tutkal ve yapıştırıcılarda; kalıcı pres kumaşlarda; kağıt ürün kaplamalarında ve bazı yalıtım malzemelerinde kullanılır.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Formaldehit Ne İşe Yarar?

Gübre, kağıt, kontrplak ve bazı reçinelerin üretiminde kullanılır. Ayrıca gıda koruyucusu olarak ve antiseptikler, ilaçlar ve kozmetikler gibi ev ürünlerinde de kullanılır. Formaldehite maruz kalmak cildi, boğazı, akciğerleri ve gözleri tahriş edebilir. Yapı malzemeleri ve yalıtım; Tutkallar, kalıcı pres kumaşlar, boyalar ve kaplamalar, cilalar ve kağıt ürünleri gibi ev ürünleri; Bazı ilaçlarda, kozmetiklerde ve bulaşık yıkama sıvıları ve yumuşatıcılar gibi diğer tüketici ürünlerinde kullanılan koruyucular; ve. Gübreler ve pestisitler.

Formaldehit Nereden Satın Alınır ?

Formaldehit ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Formaldehit satın almak için tıklayınız.

Formaldehit Nasıl Muhafaza Edilir?

37 formaldehit çözeltisi yaklaşık %15 metanol de içerdiğinden, kaplar ısı ve alevden uzakta, onaylı bir yanıcı saklama dolabında saklanmalıdır. Büyük hacimli kapları (> 4L) her zaman ikincil bir muhafaza içinde alçak bir rafa yerleştirin.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Formaldehit Kullanım Alanları;

  • Preslenmiş ahşap ürünler (kontrplak, yonga levha, lambri)
  • Köpük izolasyonu.
  • Duvar kağıdı ve boyalar.
  • Bazı sentetik kumaşlar (örnek: kalıcı pres)
  • Bazı kozmetik ve kişisel ürünler.

Formaldehit Maddesinin Zararları;



- Madenin buharı, kaşıntıya, gözlerde kızarmaya, ve sulanmaya ve sebep olur.
- Burunda tıkanıklığa,
- Boğazda gıcık ve yanmaya hissi,
- Mide bulantısı,
- Astım krizleri,
- Alerji,
- Horlama,
- Sinüzit
- Deri döküntüsü
- Uyuklama ve baş dönmesi gibi gün içerisinde sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyecek zararlar verir.
- Formaldehit 'in kimyasalının  verebileceği en büyük zararlardan biri ise kanser riski taşımasıdır.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Formaldehit Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.