Hidrojen Peroksit Nedir? I Ne İşe Yarar?

17-08-2023 11:45
Hidrojen Peroksit Nedir? I Ne İşe Yarar?

Hidrojen peroksit nedir  ne işe yarar gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Hidrojen peroksit, (H2O2), genellikle çeşitli güçlerde sulu çözeltiler halinde üretilen, esas olarak pamuk ve diğer tekstil ürünlerinin ve odun hamurunun ağartılmasında, diğer kimyasalların üretiminde, roket itici olarak ve kozmetik ve tıbbi amaçlarla kullanılan renksiz bir sıvı. Yaklaşık yüzde 8'den fazla hidrojen peroksit içeren çözeltiler cilt için aşındırıcıdır.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Hidrojen Peroksit Ne İşe Yarar?

Amber bir şişede bulunan hidrojen peroksit, geçmişte çoğunlukla kesikleri veya cilt yaralarını iyileştirmek ve mikropları öldürmek için kullanılan antiseptik bir sıvıdır. Bununla birlikte, peroksit genellikle temizlik, dezenfekte etme ve leke çıkarma gibi tıbbi olmayan durumlarda da kullanılır.

Hidrojen Peroksit Nereden Satın Alınır?

Hidrojen peroksit ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Hidrojen Peroksit satın almak için tıklayınız.

Hidrojen Peroksit Nasıl Muhafaza Edilir?

Hidrojen peroksiti orijinal havalandırmalı kabında, dik olarak, hasardan korunduğu serin ve havalandırılmış bir alanda veya onaylı yapı malzemelerinden yapılmış dökme depolama tanklarında saklayın. Hidrojen peroksitin yakınında başka kimyasallar, yakıtlar veya yanıcı maddeler depolamayın.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Hidrojen Peroksit Kullanım Alanları;

Endüstriyel hidrojen peroksit, kimyasal kağıt hamuru, mekanik kağıt hamuru ve geri dönüştürülmüş kağıt hamurunun ağartılmasında (de-inking) kullanılır. Kağıt hamuru ve kağıt ağartmada endüstriyel hidrojen peroksit kullanımı parlaklık seviyelerini artırır, parlaklık stabilitesini iyileştirir ve zorunlu olan tek kimyasal olduğu için üretim maliyetini düşürür.

Hidrojen Peroksit Zararları:

  • Hidrojen peroksit zararları, arasında en çok dikkat çekici özelliği ise ısı ile temas edildiğinde yanıcı bir hal alabilir olmasıdır. 
  • Hafif kokusu olan bu madde kimyasaldır ve renksizdir.
  • Endüstriyel bakımından kullanılması oldukça alanı geniş olan hidrojen peroksit  kağıt beyazlatmada, saç boyaları yapımında ve tekstil alanında sık kullanılmaktadır.
  • Bunların dışında ise ev atıklarının arınması ve çeşitli plastik üretiminde tercih edilmektedir.
  • Hidrojen peroksit seyredilmiş konsantrasyonlarda kullanıldığında yara üzerine uygulanarak anaerobik bakterilerin öldürülmesine neden olmaktadır ve yarayı dezenfekte etmektedir. Fakat seyredilmemiş hidrojen peroksit cildi ve yarayı tahriş ederek alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır. Deride kabarcıklar, kızarıklık, döküntü ve tahriş gibi belirtiler hidrojen peroksit zararları arasında yer almaktadır. 
  • Diş beyazlatmada ve saç rengi açmada kullanılan hidrojen peroksit, yanlış kullanımı sonucunda dişlere ağza ve saçlara ciddi anlamda zararlar verebilmektedir.

 

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Hidrojen Peroksit Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.