Kalsiyum Hidroksit Nedir? I Ne İşe Yarar?

14-11-2023 18:03
Kalsiyum Hidroksit Nedir? I Ne İşe Yarar?

Kalsiyum Hidroksit Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Kalsiyum hidroksit kokusuz beyaz bir tozdur. Kanalizasyon arıtma, kağıt üretimi, inşaat ve gıda işleme gibi endüstriyel ortamlarda kullanılır. Ayrıca tıbbi ve dental kullanımları da vardır. Kalsiyum hidroksit sönmemiş kirecin içerisine su ilave edilerek elde edilen kimyasal bir bileşiktir. Kristalimsi beyaz bir toz halinde bulunur. Suda çözündüğünde macun görünümü veren bir alkalidir. Geleneksel adı hidratik kireç veya sönmüş kireçtir. 512 dereceye kadar ısıtıldığında kalsiyum oksit ve suya ayrışır.

Kalsiyum hidroksit satın almak için tıklayınız.

Kalsiyum Hidroksit Ne İşe Yarar?

Sönmüş kireç veya sulu kireç olarak da adlandırılan kalsiyum hidroksit (Ca(OH)2), kimya endüstrisinde hammadde olarak yaygın bir şekilde kullanılan yumuşak beyaz bir tozdur. Kalsiyum oksit su ile karıştırıldığında oluşur. Bileşik, her bir kalsiyum iyonu (Ca2+) için iki hidroksit iyonuna (OH-) sahiptir.

Kalsiyum Hidroksit Nereden Satın Alınır?

Kalsiyum hidroksit ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Kalsiyum Hidroksit Nasıl Muhafaza Edilir?

Kalsiyum hidroksit hava ve sudan korunmalı ve serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Okulunuzun yeni bir şişe satın almasını ve bunun bir desikatörde saklanmasını ve desikatörde hiçbir uyumsuz kimyasalın saklanmamasını sağlamanızı öneririz.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Kalsiyum Hidroksit Kullanım Alanları

Kalsiyum hidroksit kokusuz beyaz bir tozdur. Kanalizasyon arıtma, kağıt üretimi, inşaat ve gıda işleme gibi endüstriyel ortamlarda kullanılır.

Kalsiyum Hidroksit Zararları

Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre, kalsiyum hidroksitin kazara yutulması şiddetli boğaz ağrısı, ağızda yanma hissi, karın ağrısı, kusma, kanlı dışkı veya kusmuk, hızla düşen kan basıncı ve bayılmaya neden olabilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Kalsiyum Hidroksit Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.