Kalsiyum Karbonat Nedir? I Ne İşe Yarar?

17-11-2023 18:05
Kalsiyum Karbonat Nedir? I Ne İşe Yarar?

Kalsiyum Karbonat Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Kalsiyum karbonat, CaCO3 kimyasal formülüne sahip kimyasal bir bileşiktir. Kalsit ve aragonit mineralleri olarak kayaçlarda, özellikle tebeşir ve kireçtaşında, yumurta kabuklarında, gastropod kabuklarında, kabuklu deniz hayvanları iskeletlerinde ve incilerde bulunan yaygın bir maddedir. Çok miktarda kalsiyum karbonat içeren veya buna benzeyen malzemeler kalkerli olarak tanımlanır. Kalsiyum karbonat tarımsal kirecin aktif bileşenidir ve sert sudaki kalsiyum iyonlarının karbonat iyonlarıyla reaksiyona girerek kireç oluşturmasıyla meydana gelir. Kalsiyum takviyesi veya antiasit olarak tıbbi kullanımı vardır, ancak aşırı tüketimi tehlikeli olabilir ve hiperkalsemi ve sindirim sorunlarına neden olabilir.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Kalsiyum Karbonat Ne İşe Yarar?

Etkili bir diyet kalsiyum takviyesi, antiasit, fosfat bağlayıcı veya tıbbi tabletler için temel malzeme olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca kabartma tozu, diş macunu, kuru karışım tatlı karışımları, hamur ve şarap gibi ürünlerde birçok market rafında bulunur.

Kalsiyum Karbonat Nereden Satın Alınır?

Kalsiyum karbonat ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Kalsiyum Karbonat Nasıl Muhafaza Edilir?

Güvenli Depolama için Koşullar: Serin ve kuru bir yerde saklayın. Malzemeyi uygun şekilde etiketlenmiş kaplarda sıkıca kapatılmış olarak saklayın. Nemden koruyun.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Kalsiyum Karbonat Kullanım Alanları

Kalsiyum Karbonat Tozu tipik olarak boya, kağıt, tekstil ve diğer birçok ürünün üretiminde kullanılır. Aynı zamanda Kalsiyum karbonat sanayide mermer, tebeşir ve kireç taşı gibi çeşitli malzemelerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu bileşik aynı zamanda boya malzemelerinin üretiminde de yaygın olarak kullanılmaktadır. PVC üretiminde de kullanılan kalsiyum karbonat, seramik üretiminde de kullanılan bir moleküldür.

Kalsiyum Karbonat Zararları

Gözler için: Göz tahrişine neden olur.

Cilt: Cilt tahrişine neden olabilir: Cilt tahrişine neden olabilir.

Yutma: Yutma: Büyük miktarlarda yutulması gastrointestinal tahrişe neden olabilir. Yutulma tehlikesinin düşük olması beklenmektedir.

Soluma: Soluma: Olağan endüstriyel kullanım için düşük tehlike

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Kalsiyum Karbonat Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.