Kalsiyum Klorür Nedir? I Ne İşe Yarar?

18-10-2023 15:08
Kalsiyum Klorür Nedir? I Ne İşe Yarar?

Kalsiyum Klorür Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Kalsiyum klorür, kalsiyum ve klorun iyonik bir bileşiğidir. Suda yüksek oranda çözünür ve eriyebilir. Oda sıcaklığında katı olan bir tuzdur ve tipik bir iyonik halojenür gibi davranır. Soğutma tesisleri için tuzlu su, yollarda buz ve toz kontrolü ve çimento gibi çeşitli yaygın uygulamaları vardır. Doğrudan kireçtaşından üretilebilir, ancak Solvay sürecinin bir yan ürünü olarak da büyük miktarlarda üretilir. Higroskopik yapısı nedeniyle, sıkıca kapatılmış kaplarda tutulmalıdır.

Kalsiyum Klorür Ne İşe Yarar?

Kalsiyum klorür, hipokalsemi ve hiperkalemi tedavisinde ve aşırı dozda magnezyum sülfat kullanımına bağlı magnezyum zehirlenmesine karşı panzehir olarak kullanılan iyonik bir bileşiktir. Aynı zamanda kalsiyum klorür, kalsiyum ve klorun iyonik bir bileşiğidir. Suda yüksek oranda çözünür ve eriyebilir.

Nereden Satın Alınır?

Ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilmektedir. 

Kalsiyum klorür almak için tıklayın.

Kalsiyum Klorür Nasıl Muhafaza Edilir?

Kuru bir alanda saklayın. Nemli havaya maruz kalmanın neden olabileceği kekleşmeyi önlemek için her kullanımdan sonra sıkıca tekrar kapatın. Paketlenmiş ürün - bu ürün dışarıda iyi drene edilmiş beton veya asfalt bir yüzey üzerinde, sağlam (yırtık, delik vb. olmayan) bir örtü ile kaplanmış olarak depolanabilir.

Kullanım Alanları

Kalsiyum klorür, endüstriyel uygulamalarda ve üretim süreçlerinde hammadde olarak kullanılır. Bazı uygulamalar şunlardır: boya üretiminde katılaştırıcı madde, kauçuk üretiminde pıhtılaştırıcı madde, metalürjide klorlama maddesi ve katkı maddesi, geri dönüştürülmüş kağıdın mürekkebinin giderilmesi, boya üretimi ve baskı dahil olmak üzere kağıt endüstrisinde katkı maddesi, kimya endüstrisinde sodyum aljinat için pıhtılaştırıcı madde ve soğutma yardımcısı olarak.

Kalsiyum Klorür Zararları

Yutulması halinde kalsiyum klorür ağız ve boğazda yanıklara, aşırı susuzluğa, kusmaya, mide ağrısına, düşük tansiyona ve diğer olası ciddi sağlık etkilerine yol açabilir. Ayrıca aşırı kuruluğa neden olarak veya nemli cildi kurutarak cildi tahriş edebilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Kalsiyum Klorür Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.