Kloroform Nedir? I Ne İşe Yarar?

27-10-2023 18:01
Kloroform Nedir? I Ne İşe Yarar?

Kloroform Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Kloroform veya triklorometan (genellikle TCM olarak kısaltılır), CHCl3 formülüne sahip organik bir bileşik ve yaygın bir çözücüdür. PTFE ve soğutucu akışkanların öncüsü olarak büyük ölçekte üretilen çok uçucu, renksiz, güçlü kokulu, yoğun bir sıvıdır ve solunduğunda veya yutulduğunda güçlü bir anestezik, öfori, anksiyolitik ve yatıştırıcı olarak hizmet eden bir trihalometandır. Kloroform 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın ilk yarısı arasında anestezik olarak kullanılmıştır. Kloroform birçok çözücü ile karışabilir ancak suda çok az çözünür.

Kloroform Ne İşe Yarar?

Cilalar, zemin cilaları, reçineler, yapıştırıcılar, alkaloidler, katı yağlar, sıvı yağlar ve kauçuk için çözücü olarak kullanılır. Kloroform, bir soğutucu akışkan olan Florokarbon- 22 yapımında kullanılır. 1900'lerin ortalarına kadar kloroform, tıbbi prosedürler sırasında ağrıyı azaltmak için anestezik olarak kullanılıyordu.

Kloroform Nereden Satın Alınır?

Kloroform ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Kloroform satın almak için tıklayınız.

Kloroform Nasıl Muhafaza Edilir?

Oksitleyiciler gibi uyumsuz maddelerden uzakta, serin, iyi havalandırılan ve kuru bir alanda saklayın. Açılan kapaklar dikkatlice tekrar kapatılmalı ve sızıntıyı önlemek için dik tutulmalıdır. Uygun bir depolama yeri, uyumsuz maddeler içermeyen bir yanıcı depolama dolabı veya laboratuvar dolabıdır.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında laboratuvar ve kimyasal depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Kloroform Kullanım Alanları

Kloroform, diğer maddelerin çözünmesine yardımcı olan bir madde olan çözücü olarak kullanılır. Ayrıca, inşaat, kağıt ve karton endüstrilerinde ve pestisit ve film üretiminde kullanılır. Cilalar, zemin cilaları, reçineler, yapıştırıcılar, alkaloidler, katı yağlar, sıvı yağlar ve kauçuk için çözücü olarak kullanılır.

Kloroform Zararları

Gözlere, cilde, böbreklere, karaciğere ve sinir sistemine zarar verebilir. Kloroform solunduğunda veya yutulduğunda toksik olabilir. Kloroform maruziyeti kansere de neden olabilir. İşçiler kloroform maruziyetinden zarar görebilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Kloroform Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.