Magnezyum Şeridi Nedir? I Ne İşe Yarar?

18-08-2023 11:27
Magnezyum Şeridi Nedir? I Ne İşe Yarar?

Magnezyum şeridi nedir ne işe yarar gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Magnezyum, sembolü Mg ve atom numarası 12 olan kimyasal bir elementtir. Düşük erime noktasına, düşük yoğunluğa  ve yüksek kimyasal reaktivitesi olan parlak gri bir metaldir. Diğer toprak alkali metaller gibi doğal olarak yalnızca diğer elementlerle birlikte bulunur. Neredeyse her zaman +2 oksidasyon durumuna sahiptir. Metalin daha çok korozyona uğramasına mani olan ince bir magnezyum oksit pasivasyon kaplaması oluşturmak için hava ile basit şekilde reaksiyona girer. Serbest metal parlak-beyaz bir ışıkla yanar. Metal temel olarak tuzlu sudan elde edilen magnezyum tuzlarının elektrolizi ile elde edilir. Alüminyumdan daha az yoğundur ve öncelikle alüminyum içeren güçlü ve hafif alaşımlarda bir bileşen olarak kullanılır. 

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Magnezyum Şeridi Ne İşe Yarar?

Magnezyumun (şerit) flaş tozlarında ve ampullerde, yangın bombalarında ve sinyallerde kullanıldığına dikkat edilmelidir. Yanan magnezyum şeridi yeterli yoğunlukta ışık ve yoğun ısı üretir. Deneyler yapılırken ısı yanıklara neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Nereden Satın Alınır?

Magnezyum şeridi ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Magnezyum Şeridi satın almak için tıklayınız.

Magnezyum Şeridi Nasıl Muhafaza Edilir?

Kimyasal saklma dolapları magnezyum şerit rulonuzu saklamak için en güvenli yerdir. Sülfür ve naftalin gibi diğer Tehlikeli Mallar (DG) Sınıf 4.1 yanıcı katılarla birlikte saklamaktır. Uyumsuz maddelerden ayrı olarak kilitli bir kimyasal depoda güvenli, yanıcı olmayan bir kapta saklanmalıdırlar.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Magnezyum Şeridi Kullanım Alanları

Piroteknikte termit reaksiyonlarını ateşlemek veya belirli havai fişek karışımlarını üretmek için kullanılır. Magnezyum şerit, tutuşması için daha fazla bir sıcaklık gerektiren kimyasal reaksiyonları ateşlemenin en popüler yollarından biridir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Magnezyum Şeridi Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.