Mangan Dioksit Nedir? I Ne İşe Yarar?

16-11-2023 14:34
Mangan Dioksit Nedir? I Ne İşe Yarar?

Mangan Dioksit Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Manganez dioksit, MnO formülüne sahip inorganik bileşiktir Bu siyahımsı veya kahverengi katı, manganezin ana cevheri ve manganez nodüllerinin bir bileşeni olan pirolusit minerali olarak doğal olarak oluşur. MnO'nun başlıca kullanım alanı, alkalin pil ve çinko-karbon pil gibi kuru hücreli pillerdir. Manganez dioksit ayrıca pigment olarak ve KMnO gibi diğer manganez bileşiklerinin öncüsü olarak kullanılır. Organik sentezde, mesela alilik alkollerin oksidasyonu için bir reaktif olarak kullanılır. MnO, manganez oksit oktahedraları arasındaki "tünellerde" veya "kanallarda" çeşitli atomları (su moleküllerinin yanı sıra) içerebilen bir α-polimorfuna sahiptir. α-MnO'ya büyük bir ilgi vardır lityum-iyon piller için olası bir katot olarak.

Mangan Dioksit satın almak için tıklayınız.

Mangan Dioksit Ne İşe Yarar?

Piroteknik gösterilerinde parlak bir şekilde yanan güçlü katalizör manganez dioksittir. Havai fişeklerde daha parlak ışıklar için oksijen kaynağı olarak ve ıslık çalan roketlerde katalizör olarak kullanılır. Çok yönlü MnO2 ayrıca kuru hücreli pillerde depolarizatör olarak ve fırınlanmış çömleklerde renklendirici olarak kullanılır.

Mangan Dioksit Nereden Satın Alınır?

Mangan dioksit ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Mangan Dioksit Nasıl Muhafaza Edilir?

Mangan dioksit oksitleyici olarak sınıflandırılır ve kuru bir yerde, kombine cihazlardan ve yüksek ısı kaynaklarından uzakta depolanmalıdır. Kapları hasardan koruyun ve kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun. İyi bir kişisel hijyen sağlayın. Kullandıktan sonra yıkayın.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Mangan Dioksit Kullanım Alanları

MnO2 öncelikle kuru hücreli pillerin bir parçası olarak kullanılır. Alkalin piller ve Leclanché hücresi veya çinko-karbon piller. Bu uygulama için yılda yaklaşık 500.000 ton tüketilmektedir. Birçok endüstriyel kullanım, MnO2'nin seramik ve cam yapımında inorganik bir pigment olarak kullanılmasını içerir.

Mangan Dioksit Zararları

Göz, cilt ve solunum yollarında tahrişe neden olabilir. Merkezi sinir sistemi etkilerine neden olabilir. Dumanların solunması metal dumanı ateşine neden olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara dayanarak üreme üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Mangan Dioksit Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.