Metil Oranj Çözeltisi Nedir? I Ne İşe Yarar?

31-10-2023 18:32
Metil Oranj Çözeltisi Nedir? I Ne İşe Yarar?

Metil Oranj Çözeltisi Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Metil Oranj, farklı pH değerlerinde net ve belirgin renk değişimi göstermesi nedeniyle titrasyonda sıklıkla kullanılan bir pH indikatörüdür. Metil turuncu asidik ortamda kırmızı, bazik ortamda ise sarı renk gösterir. Orta kuvvetteki bir asidin pKa değerinde renk değiştirdiğinden, genellikle 3,1-4,4 pH değerinde eşdeğerlik noktasına ulaşan zayıf bazlarla güçlü asitlerin titrasyonunda kullanılır. Evrensel bir indikatörün aksine, metil turuncusu tam bir renk değişimi spektrumuna sahip değildir, ancak keskin bir bitiş noktasına sahiptir. Daha az asidik hale gelen bir çözeltide, metil turuncu kırmızıdan turuncuya ve son olarak sarıya dönüşür - artan asitlikteki bir çözeltide ters işlem gerçekleşir.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Metil Oranj Çözeltisi Ne İşe Yarar?

Metil turuncu, farklı pH değerlerinde net ve belirgin renk değişimi göstermesi nedeniyle titrasyonda sıklıkla kullanılan bir pH indikatörüdür. Aynı zaman da Metil turuncu asidik ortamda kırmızı, bazik ortamda ise sarı renk gösterir. Orta kuvvetteki bir asidin pKa değerinde renk değiştirdiğinden, genellikle asitler için titrasyonda kullanılır.

Metil Oranj Çözeltisi Nereden Satın Alınır?

Metil Oranj Çözeltisi ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Metil Oranj Çözeltisi Nasıl Muhafaza Edilir?

Serin ve kuru bir yerde saklayın. Koruyucu eldiven, koruyucu giysi ve göz koruması kullanın. Elleçlemeden sonra ellerinizi iyice yıkayın. Cildi, giysileri ve yüzeyleri lekeleyecektir.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Metil Oranj Çözeltisi satın almak için tıklayınız.

Metil Oranj Çözeltisi Kullanım Alanları

Bir metil oranj, farklı pH değerlerinde net ve belirgin renk değişimi göstermesi nedeniyle titrasyonda sıklıkla kullanılan bir pH indikatörüdür. Asidik ortamda kırmızı, bazik ortamda ise sarı renk gösterir1. İndikatör, sülfanilik asit ve dimetilanilinden sentezlenen suda çözünebilen bir azo boyadır 12. Metil turuncunun 25°C'deki suda pKa değeri 3,47'dir 1. Titrasyon için bir indikatör olarak kullanılır ve farklı pH aralıklarında renk farklılığı verir 3. Metil turuncu ayrıca tekstil endüstrisinde yün, ipek ve deri için bir boya olarak kullanılır

Metil Oranj Çözeltisi Zararları

Cilt: Uzun süreli ve tekrarlanan temas tahrişe veya dermatite neden olabilir. Yutma: Bulantı, kusma ve ishal ile gastrointestinal tahrişe neden olabilir. Merkezi sinir sistemi depresyonuna neden olabilir. Soluma: Buharının solunması solunum yollarında tahrişe neden olabilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Metil Oranj Çözeltisi Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.