Pastör Pipeti Nedir? I Ne İçin Kullanılır ?

25-08-2023 09:57
Pastör Pipeti Nedir? I Ne İçin Kullanılır ?

Pastör Pipeti Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Pasteur pipeti veya sadece damlalık olarak da adlandırılan göz damlalığı, küçük miktarlarda sıvı aktarmak için kullanılan bir cihazdır. Laboratuvarda ve ayrıca küçük miktarlarda sıvı ilaçları dağıtmak için kullanılırlar.

Pastör Pipeti Ne İşe Yarar?

Tek kullanımlık Pastör pipetleri, küçük miktarlarda sıvı dağıtmak için, filtrasyon cihazı olarak ve küçük ölçekli kolon kromatografisi için kolon olarak kullanılır. Tek kullanımlık olarak kabul edilmelerine rağmen, uç kısmı kırılmadığı sürece tekrar kullanmak üzere temizleyebilmeniz gerekir.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Pastör Pipeti Kaç Mililitre?

Pastör pipeti, genellikle kauçuk bir ampulle kaplanmış ince bir cam veya plastik tüpten oluşan standart bir laboratuvar ekipmanıdır. Yaklaşık bir mililitre sıvı tutar, ancak bununla hassas ölçümler yapılamaz. Pipetler dereceli değildir, yani kesin ölçümler için bir ölçek gereklidir.

Pastör Pipeti Nasıl Çalışır?

Havayı dışarı atmak için ampulü sıktıktan sonra, bir pastör pipeti tüpün içine, geri akan sıvı halkasının seviyesinin hemen altına (buharın içine) yerleştirilir. Buhar daha sonra nispeten soğuk pipet ucuna çekilerek yoğunlaşmasına ve pipetin içinde birikmesine neden olur.

Pastör Pipeti Fiyatları

Pastör pipeti fiyatları en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Sizlerde bünzen beki fiyatları hakkında en net bilgilere sahip olmak isterseniz, fiyatlar hakkında web sitemiz üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Toplu alım ve fiyatlar ile alakalı konular için bizlere iletişim adreslerimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Pastör pipeti nereden satın alınır?

Pastör pipeti ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Pastör pipeti satın almak için tıklayınız.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Pastör Pipeti Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimya laboratuvar malzemeleri kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.