Pipet Nedir ve Ne İçin Kullanılır ?

22-03-2023 14:00
Pipet Nedir ve Ne İçin Kullanılır ?

Pipet nedir ve ne için kullanılır?, Endüstriyel laboratuvarlarda sıklıkla tercih edilen cihazlardan biri de pipettir. Farklı yoğunluklardaki çözeltilerin bir yerden bir yere güvenli bir şekilde taşınmasında kullanılan bu ürünler, kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor. Neredeyse tüm amaçlar için üç farklı pipet türü vardır. Etkili test ekipmanı ayrıca size her amaca uygun pipetler sağlayarak işinizi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Laboratuvar Malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

Pipet Nedir?

En basit tabirle pipet, bir solüsyondan küçük miktarlarda bir yerden başka bir yere transfer edebilen bir cihazdır. Sıvı haldeki solüsyonları bir kaptan diğerine aktarmak için kullanılan bu ürünler üç farklı tiptedir. Bu ürünler aynı zamanda çok hassas ölçümlere olanak sağlar ve hemen hemen her laboratuvarın vazgeçilmezidir. Özellikle gerekli miktarda sıvı içeren çözeltiyi bir pipet ile ölçmek ve başka bir kaba aktarmak çok kolay hale gelir. Pipetler, sıvı formdaki çözeltilerin ölçümünü ve dağıtımını kolaylaştırmak için dereceli ve tam hacimlere bölünmüştür. Hacimleri 1 ml ila 10 ml arasında olan dereceli pipetler, hassas ve küçük hacimli ölçümler için idealdir. Pasteur pipetler ise içine konulan solüsyonların duvarlarına yapışmasını engellediği için tam boy tipe örnek olarak gösterilebilir.
 

Pipet Ne İşe Yarar?

Bir pipetin temel amacı, hassas ölçümler almak ve ölçülen çözeltileri bir kaptan diğerine taşımaktır. Bu cihazlar 1 ml'ye kadar ölçerek laboratuvarlarda küçük ölçekli çalışmalarda kullanılmasını mümkün kılar. Pasteur ise pipetin içine konulan sıvının değerli bileşenlerinin pipetin duvarlarına yapışmasını engeller. Bu sayede belli bir büyüklükteki sıvılar bir kaptan diğerine herhangi bir kayıp olmadan aktarılabilir. Tek kullanımlık modeller ve tekrar kullanılabilir cam modelleri bulunmaktadır. Hemen hemen her hacim ve sıcaklık için bir modele sahip olmak, onları pratik bir araç haline getirir. 
 

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Pipet Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.