Potasyum İyodür Nedir? I Ne İşe Yarar?

20-11-2023 18:11
Potasyum İyodür Nedir? I Ne İşe Yarar?

Potasyum İyodür Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Potasyum iyodür (KI), tiroid bezini radyoaktif iyodun (radyoiyot) neden olduğu olası radyasyon hasarından korumak için kullanılabilen kimyasal bir bileşiktir. Bazı radyolojik acil durumlar çevreye büyük miktarlarda radyoiyot salabilir.

Potasyum İyodür Ne İşe Yarar?

Potasyum iyodür solunum yollarındaki mukusu gevşetmek ve parçalamak için kullanılır. Bu, mukusu öksürmenize yardımcı olur. Böylece uzun süreli akciğer problemleriniz varsa (astım, kronik bronşit, amfizem gibi) daha kolay nefes alabilirsiniz. Potasyum iyodür ayrıca tiroid bezini cerrahi olarak çıkarılmaya hazırlar. Bazı aşırı aktif tiroid durumlarını (hipertiroidizm) tedavi etmek ve radyasyona maruz kalma acil durumunda tiroidi korumak için antitiroid ilaçlarla birlikte kullanılır. Radyasyon acil durumunda potasyum iyodür sadece tiroidin radyoaktif iyodu emmesini engelleyerek tiroidi hasardan korur. Tiroid kanseri riskini azaltır. Bu ilacı, halk sağlığı ve güvenliği yetkilileri tarafından size önerilecek diğer acil durum önlemleriyle birlikte kullanın (güvenli barınak bulma, tahliye, gıda tedarikini kontrol etme gibi).

Potasyum İyodür satın almak için tıklayınız.

Potasyum İyodür Nereden Satın Alınır?

Mangan dioksit ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Laboratuvar malzemeleri satın almak için tıklayınız.

Potasyum İyodür Nasıl Muhafaza Edilir?

Sıkıca kapatılmış ışığa dayanıklı bir kapta, serin, kuru, havalandırılmış bir alanda saklayın. Fiziksel hasara karşı koruyun. Uyumsuz maddelerden izole edin. Aynı zamanda potasyum iyodür ürününün sararması da dahil olmak üzere olası bozulma sorunları nedeniyle uzun süreli depolama önerilmez.

Potasyum İyodür Kullanım Alanları

Potasyum iyodür birçok endüstride çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Öncelikle ilaçların, dezenfektan sıvıların ve diyet takviyelerinin (Lugol iyotu, iyot) üretiminde kullanılır.

Potasyum İyodür Zararları

KI sağlığa zararlı etkilere sahip olabilir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

KI'dan zarar görme riski, tam olarak bir tıp veya halk sağlığı görevlisi tarafından belirtildiği şekilde alınmadığında artar.

Zararlı sağlık etkileri şunları içerebilir: Gastro-intestinal (mide) rahatsızlık, kızarıklık ve tükürük bezlerinde iltihaplanma.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Potasyum İyodür Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.